Monday, August 15, 2016

E DAY

Tajuk nak gempak

Im now someone's fiance..lol

Setelah ke hulu dan ke hilir prepare untuk majlis tunang akhirnya selesai satu bab. Simple-simple je majlisnya. Buat jamuan makan tengahari untuk pihak rombongan, mak kata rombongan dari jauh so kita kena jamu nasi la. hehe. Baju recycle, hantaran buat sendiri (lupa ambik gambaq) walaupun agak kucar kacir sikit tapi aku relaks ja. Make up agak tak puas hati, sebab comot..tak kemas..tak kesah la harga murah, tapi buat ja la bagi kemas.. murah2 pun 100 gak la aku bayaq untuk make up, balik kena touch up sikit betulkan.. hmm..

Anyway pihak rombongan gerak hari sabtu pagi, maghrib camtu sampai, setel hantaq p homestay aku balik setelkan benda tergendala, pukul 4 pagi baru tidoq. Macam2 benda tak jadi, tapi setelkan satu-satu dengan tenang walaupun bawak kereta kehulu kehilir macam pelesit. Darah maneh ka masin ka tak hengat dah.

Akhirnya setel semua tunggu rombongan sampai. Pukul 2 camtu rombongan sampai, sembang sikit bincang itu ini sikit, doa, sarung cincin pastu pakat makan la.

31072016 Alhamdulillah selesai :)




Family :)


Rombongan :)



Mak awk mak saya :)




Kawan-kawan dari jauh :)



Thanks to you and thanks to me..mehmeh..semoga urusan kita yang seterusnya berjalan lancar. Amin.













Wednesday, July 13, 2016

26

Hari ni hari aku ke26. Semua org lupa tapi takpa. Its not something that important for them to remember. Aku tak kisah sgt, tp agak kecewa sebab org yang sepatutnya ingat tapi tak ingat. Hmm.. Kecewa sangat. Sebab tu kita manusia jangan axpect lebih dari manusia sebab dia pun manusia. Tapi tu la, bila datang kecewa tu mana boleh nak tepis. Redha ja la. Syukur sbb Tuhan masih bagi nikmat hidup kat aku. Biar semua org lupa, tapi Tuhan tak pernah lupa. Bahasa kecewa ni ubat dia lupa. Lupakan ja apa yang kita rasa sama macam depa lupakan kita. Im moving on. Sad story on july, wednesday the 13th.

Saturday, April 9, 2016

Menuju Pakhang

Hari ni first time nak jumpa family aok. Saya nebes tapi saya wat lek wat kool. Biasa la everything have a first time. Hadap je la. Lepas ni pun memang nak kena hadap. Sementara nak biasakan diri. Last week dah bawak dia jumpa family, selesai part dia. Huhu.. Anyway i wish me luck. Meh Meh.

Bukankah kecurigaan itu telah terbunuh ketika kita bersapa.
~Usman Awang

Zombie nebes 09042016

Monday, April 4, 2016

Jangan

Jangan sebut lagi. You know how much i am struggling to forget them all. It affected me so much that i can't even see that tiny logo on phone's screen. Habis semua aku padam uninstall. Dengar nama pun aku jadi melenting. Nampak kecil tapi ini realiti yang aku kena tanggung. Aku terpaksa tanggung. Aku dah maafkan semuanya tentang kau, aku cuma struggle untuk padam semua yang aku "terbaca" yang selalu flashback depan mata aku. Susah tapi aku akan cuba sebab aku pegang janji kau.
Harga yang tak patut aku tanggung. Tuhan bagi aku ujian dan aku redha.

Senyum kelat. 
04042016.

Friday, April 1, 2016

Lebur

Hati hancur lebur. Deleting memories error. How i am going to get my trust to you back. You've ruined everything.

Lagi sakit bila kau cakap ni memang cara kau, jenis tak text tak contact. Katanya tetap sygs walau tak text. Kalau kau boleh kira berapa kali kita gaduh sebab benda macam ni. Tapi belakang aku? Belakang aku? Belakang aku? It breaks my heart so hard.

Manusia memang tak sempurna. Aku memang maafkan kau tapi otak aku takkan boleh padam. Semua benda yang aku nampak flashback setiap masa, hati aku sakit.

Last time, aku ambik masa 5tahun nak dapat jiwa aku balik. Aku percaya kau, aku bagi kat kau, tapi skrg kau ambik kesempatan dengan kepercayaan aku.

Mungkin dugaan kita dengan cara ini. I'll try my best.

Trust ruined on 31 March 2016.

Wednesday, March 30, 2016

Indah

I'll put this song here so I wont get sad anymore if I shared some boring song and you don't like it. All people have different opinion on every different things, i've got to accept that. As long as I like it, I'd better keeps it here as one fine day I might come back here and hear them all and just smile. 

Manusia tak pernah sempurna, aku atau dia, but you will always be my TERINDAH :)




Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu

Hingga akhir hayat bersama kamu
Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah
Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah


Tuesday, March 29, 2016

Ubah

Pernah dengar ungkapan“people change”?

Manusia tak pernah berubah melainkan kita yang tak cukup kenal.

Adapt.

Tuesday, February 23, 2016

Rawak. Tiga.

Pop up question from him.
Betul ke nak hidup dengan org?
Betul la.
Dalam hati?
Start from the moment I've choose you over everything in this world, I am ready to be part of your life. I've never mention any brakes or pause or whatever word that will put us apart. For me when i choose to be with you, i will be with you forever. Anything broken on the way we fixed it not throw it and buy new one. Everybody in this world is not perfect. Neither me nor you, we both will perfect each other. I believe in you and of course i believe in jodoh Tuhan. Semoga perancangan kita berjalan lancar.
AL
23 Feb 2016
0058am

Saturday, February 20, 2016

Rawak. Dua.

Yesterday we fight over some silly things(which i create). Biasa la perempuan. Rolling eyes.

Patiently you forgive me today. That is why i love you so much.

Manusia penuh karenah
Aku
Perempuan
19 Feb 2016


Friday, February 19, 2016

Duga

Tarlalu berat. Aku tarik orang sekeliling untuk rasa apa aku rasa. Aku salah, tapi aku tak sedar. Kembali. Ku mahu hidup seribu tahun lagi.

Memang la penat. Tapi macam mana nak buat. Harap maafkan di atas segala kesulitan. Saya tak akan mengambil kesempatan walaupun diri ini kesempitan walaupun walaupun walaupun

Kembali
Kembali
Kembali
Kembali

Masa tolong cepat walau mungkin esok sudah tak ada untuk aku.

:( sad face is sad
19 Feb 2016

Wednesday, February 17, 2016

Rawak. Satu.

We try to hide our relationship from all the people at the company, not because we are doing something wrong. But we just hate that typical things from the society. We try our best to tell everyone only when we are getting married. One thing in this world that we need to know, not everything we can hide forever.  Some of them already know when accidentally bumped into us. How annoying and that typical things start to run around me.

"Yongna mana abu? Lama tak nampak dia"

"Yongna abu sihat?"

"Yongna nampak abu?"

Babi.

STFU

Tapi lantak lah.. Semoga kita kawen cepat. Kah!

Yongna
17 Feb 2016

Tuesday, October 20, 2015

Hitam Jantung

Jangan jatuh
Jangan jatuh
Jangan jatuh
Jangan jatuh

Orak langkah menuju Tuhan
Orak langkah demi Tuhan
Orak langkah demi satu matang yang abadi
Demi
Cinta yang ada kasih
Cinta yang penuh
Ruang yang terputus putus

Aku doa lagi.

Monday, October 19, 2015

Dengar

Tuhan dengar apa sahaja pinta kau doa kau. Walau tak pernah terucap terungkap dengan kata. Kau ungkap dengan hati, dengan sepenuh jiwa, Tuhan akan dengar Tuhan sentiasa dengar.

Aku minta jalan dari Tuhan, dan Tuhan tunjuk jalan kepada aku.

Aku syukur ya Allah. Hanya kau tempat aku mengadu.

Saturday, October 3, 2015

Kawan

Aku sebenaqnya baru tengok video birthday prank fynn. Teringat waktu kat skolah, aku back up kawan aku. Sejenis manusia low profile macam aku ni memang jangan bagi aku marah. Alkisah kawan aku jatuh kerusi. Memang member baik gila la. Pastu depa pakat duk gelak la. Aku takpa lagi. Tolong apa yang patut, tapi.. Haa.. Tapi.. Ada sorang lelaka ni, p panggil budak kelas sebelah.. "Woi hampa mai tengok 'nama sipolan' jatuh kerusi." Aku beralih jerit kat muka jantan tu "weh 'nama sipolan'!!! Hang memang babi la!! P mampoih bleh dak!!

Serta merta kelas jadi awkward..krikk..krikk..krikk.. Sesi pembelajaran pun diteruskan seperti biasa dan kawan aku yang aku backup tu taktau kat mana dah la ni.. Lost contact..

Sekian yang takdak kaitan.

Wednesday, September 30, 2015

Blog

Rasa Macam nak berblog semula. Lama dah tinggai. Besa la bila jadi manusia berkerjaya memenuhi komitmen dari bos bos dan bos. Pui.

Jumpa lagi kalau hakak rajen nk berblog. Bye